dimecres, 22 d’octubre del 2014

JCLIC

El JClic és una aplicació de programari lliure que està format per un conjunt d'aplicacions que permeten crear diversos tipus d'activitats educatives multimèdia desenvolupat en la plataforma Java. S'utilitza per la creació d'activitats interactives on es treballen diverses àrees del currículum.


Els avantatges que hi podem trobar són bàsicament l'ampliació dels aprenentatges dels usuaris que "juguen" en aquesta aplicació per tal d'augmentar els seus coneixements i a la vegada, fomentar els que ja tenen. A més, suposa una manera molt més didàctica d'aprendre i crida més l'atenció dels usuaris.



Alguns exemples:

Exemple 1: Juguem amb els colors a P3

Activitat, de l'àrea de visual i plàstica, que consisteix en tractar els quatre colors principals (vermell, groc, blau i verd) i una iniciació a la utilització del ratolí pels infants de 3 a 6 anys.



Exemple 2:  La bicicleta

Activitat d'educació física, que recull les diferents modalitats de bicicleta que existeixen amb fotografies i textos. Està dividit en 4 parts: parts, seguretat vial, modalitats i indumentària i està adreçada als alumnes de 6 a 12 anys.



Exemple 3: Els instruments del món

Aquest projecte de l'àrea de música és un diccionari audiovisual d'instruments populars d'arreu del món per a usuaris de 6 a 16 anys. El projecte té sis parts: 

  1. Europa: castanyoles, sac de gemecs, cajón, whistle, bouzouki i acordió.
  2. Àfrica: djembé, kora, kalimba i balafon.
  3. Nord Àfrica i Orient mijtà: darbuka, rebab afghà, ney i llaüt.
  4. Amèrica: flauta de pan, berimbau, charango, surdo, cuica i tambor de pell de cérvol.
  5. Àsia: sitar, tabla, shena, rebab de java, dungchen i shakuhachi.
  6. Oceania: didjeridoo.


dijous, 16 d’octubre del 2014

CACERES DEL TRESOR

Què és una cacera del tresor?


Una cacera del tresor és un recurs utilitzat en totes les àrees i nivells educatius que consisteix en desenvolupar una activitat didàctica concreta utilitzant les TAC a l'aula, a més de saber trobar i seleccionar la informació més important sobre el que els estan demanant per aconseguir respondre a totes aquelles preguntes plantejades anteriorment, i sobretot, respondre la gran pregunta.


Suposa una activitat que augmenta l'interès del nen i a la vegada va augmentant els seus coneixements sobre el tema proposat. 

De quins temes pot tractar?

La cacera pot tractar de qualsevol tema, el propi autor ho escolleix. Poden ser tant d'esports, com de menjar, de geografia, de matemàtiques, de català, de qualsevol assignatura o fins hi tot poden ser monuments, museus, o algú famós com pintors, pensadors, polítics, entre altres. 

Quin és l'objectiu?

L'objectiu és que el jugador sigui prou autònom per poder trobar les respostes a totes les preguntes plantejades i gràcies a aquesta investigació pugui augmentar els seus coneixements respecte al tema que està tractant.




NOTEBOOK

El software Neetbook és un paquet de programes utilitzats amb la pissarra digital SMART.

Aquest, detecta el contacte amb la pantalla SMART i a través de la interactivitat entre aquests dos elements, es poden visualitzar i utilitzar d'un manera més dinàmica les projeccions, activitats o elements que es volen representar.

En ell doncs, podem trobar tot tipus d'objectes i elements per poder dur a terme allò que volem, ja sigui preparar un classe o una presentació. Per exemple, en el cas de què vulguis ensenyar als nens una manera més dinàmica de contar, amb el notebook pots reproduir a la pissarra monedes per a què els nens mateixos, amb el dit, puguin moure les necessàries per comprar allò que es vol. O per el simple fet d'exposar alguna cosa i tenir més facilitat per passar les diapositives o marcar, amb l'ajuda dels bolígrafs especials, que ja porta incorporada la pissarra digital, el més important.

És un eina molt útil per als alumnes de totes les edats i per a qualsevol professor ja que facilitat la presentació.



dimecres, 1 d’octubre del 2014

WIKI

Què és una wiki?

La wiki és una eina creada a partir de les webs 2.0, el seu objectiu principal és crear documents col·lectivament utilitzant un llenguatge senzill, estàn obertes al públic i normalment les seves modificacions s'accepten sense revisió prèvia.
La seva finalitat és permetre que varis usuaris puguin compartir informació sobre un mateix tema en la web.

Propostes de com utilitzar les Wikis en l'educació

La wiki en l'educació serveix tant per alumnes com per professors per afavorir el treball col·laboratiu, també serveix com a suport material dins l'aula, ja que hi ha les eines del text, dibuix, videos, entre altres.
Permet publicar i difundir material creat pels alumnes, hi ha la possibilitat de buscar informació variada i poder avaluar el procés i el resultat.
A més afavoreix la revisió del treball a mesura que és va realitzant, per als alumnes és més divertit ja que ells són els propis autors d'allò que estan estudiant.

Conclusió
Així doncs podem observar que les Wikis són una eina molt eficaç a l'hora de treballar en una aula, tant per als alumnes com per als professors ja que fa més amena la seva feina.