dimarts, 25 de novembre del 2014

AVALUACIÓ ASSIGNATURA

Avui ha acabat l'apartat de tecnologia de l'assignatura d'Habilitats Comunicatives, i per tant, també, la creació de nou material relacionat amb aquest àmbit.

Durant aquests tres mesos d'avaluació hem tractat amb programes que sempre havíem vist però que mai ens havíem parat a pensar com anava o que tingués tantes oportunitats de creació, com per exemple, l'SMART Notebook que ens proporciona moltes eines per fer activitats interactives en què sonen àudios quan tu vols o marcar quan està bé o no a l'hora de relacionar un objecte amb un altre, tal i com nosaltres vèiem a l'hora de dur-les a terme fa uns anys. 

Però, veient la quantitat d'activitats que hem dut a terme, la que més valor té per nosaltres ha estat la del treball a l'Escola de El Serrallo perquè ha suposat una petita però valuosa experiència per nosaltres, la d'haver anat a una escola per dur a terme la feina que havíem fet a casa i a la universitat i veure si realment tenia efecte o no a l'hora de posar-lo en pràctica davant dels infants.

dimecres, 12 de novembre del 2014

TREBALL DEL CONTE: "DE QUÈ FA GUST LA LLUNA?"

 Enllaç SMART Exchange:
http://exchange.smarttech.com/details.html?id=79375bfa-885f-4cd2-b814-e8c664b059b5


El passat dimarts 11 de novembre vam anar a l'aula de P-4 de l'Escola El Serrallo de Tarragona a posar en pràctica el nostre treball. Es tractava d'explicar el conte "De què fa gust la lluna?" i seguidament, fer una sèrie d'activitats per tractar-lo.

Tot això mitjançant la tecnologia: el windows movie maker per la realització del conte digital, l'smart notebook per les activitats i finalment la PDI per dur-les a terme.

Després de veure el conte, vam fer algunes de les següents activitats:

1. Presentació dels personatges amb els seus respectius sons:















                                                                                       

 2. Ordre d'aparició dels personatges fins arribar a tocar la lluna:





















 3. Les seqüències:



















4. Els puzzles:















En definitiva, aquesta experiència ens ha servit per a introduir-nos més en el món educatiu i de les tecnologies i ens ha proporcionat un augment del coneixement en els dos àmbits. 

Ha estat molt satisfactori haver pogut treballar al Col·legi El Serrallo, donant les gràcies sobretot a la mestra Natàlia per la seva ajuda i el seu recolzament en tot moment. I no tindríem cap problema en tornar-ho a repetir!

LA MEDIACIÓ

 Seguidament adjuntem dos articles sobre la mediació escolar:

 ARTICLE 1:
Aquest article ens parla de la mediació escolar com a camí per a la bona convivència, ens explica que la convivència en un centre escolar és molt important tot i que molts cops sorgeixen conflictes entre les diferents parts, per aquest motiu s'utilitza la mediació per arribar a un acord entre les parts i resoldre els conflictes entre les persones.

Més endavant ens diu que cada cop la mediació agafa més importància dins dels centres educatius i que en funció dels motius i de les persones implicades el mediador serà el director, el mestre, un pare o mare, l'inspector/a...

Finalment en l'article ens expliquen que per a ser mediador cal tenir una bona formació en aquest àmbit, que no qualsevol persona té les capacitats òptimes per a dur a terme aquesta intervenció.


ARTICLE 2:

En la primera part d'aquest article, una entrevista a una directora, Mónica Bravo, del Centre de Mediación y convivencia escolar de San Bernardo, ens parla sobre les normes, i el paper de l'escola en la resolució de conflictes.

Al principi la directora del centre ens explica que a l'escola els nens no són tan escoltats com haurien i que els mestres l'únic que fan és parlar-hi des de les normes sense pensar que els conflictes són elements constants en la vida de les persones i es necessita anar mes enllà de la normativa. Per això, posen com a solució la mediació, que té a veure amb una transformació cultural dins de l'aula.

Els mestres han d'ampliar els seus criteris, posar més solidaritat i donar més importància a la subjectivitat perquè cada cas d'un alumne és diferent, i depenent de com es tracta cada conflicte i/o problema, pot derivar a una pèrdua d'autenticitat de l'infant.

Els tres passos principals que destaca per a la resolució de problemes són:

1. Pacificació (reconeixement de les emocions dels implicats)
2. Arbitratge pedagògic (basat en la formació del professorat per poder comprendre els conflictes per millorar les relacions)
3. Mediació (empatia)

OPINIÓ PERSONAL:

Per acabar ens agradaria donar la nostra opinió personal sobre aquests articles, creiem que tant el primer com el segon article tenen molta raó, estem completament d'acord amb tot ja que creiem que la mediació és molt important en l'àmbit escolar per a que la convivència sigui millor.